Nieuws
Hypotheek in beeld voor meer uitzendkrachten

Hypotheek in beeld voor meer uitzendkrachten

30-07-2019

Veel uitzendkrachten kunnen sinds twee jaar met een Perspectiefverklaring een hypotheek aanvragen bij een groot aantal geldverstrekkers. Vanaf vandaag is dit mogelijk voor vrijwel alle uitzendkrachten. De Externe Perspectief Taxateur stelt namelijk nog veel meer uitzendkrachten in staat een Perspectiefverklaring aan te vragen.

Al twee jaar lang kunnen uitzendkrachten een Perspectiefverklaring aanvragen waarmee zij een hypotheek kunnen krijgen voor de financiering van een eigen woning. De uitzendkracht moet wel werkzaam zijn bij een gecertificeerd uitzendbureau. De hypotheekaanvraag wordt beoordeeld door een door het uitzendbureau intern aangestelde Perspectief Taxateur.

Geen eigen taxateur meer nodig

Vanaf  16 juli 2019 is het ook mogelijk om via een gecertificeerde externe partij de Perspectiefverklaring aan te vragen. Uitzendbureaus hoeven dan geen eigen taxateur meer aan te stellen, maar kunnen per aanvraag een Externe Perspectief Taxateur inschakelen. Deze taxateur beoordeelt de aanvraag op dezelfde wijze als de taxateur van het uitzendbureau. De NBBU is een van de initiatiefnemers.

“We zijn heel blij dat dit initiatief praktijk is geworden”, zegt NBBU-directeur Marco Bastian. “Prachtig dat een eigen huis nu binnen bereik komt van nog meer uitzendkrachten. In dit geval uitzendkrachten die werken via een uitzendbureau uit het mkb, zoals een van onze meer dan 1250 leden. Onze branche draagt op die manier bij aan meer zekerheid voor een hele grote groep werkenden.”

Eerste perspectiefverklaring uitgereikt

Vandaag heeft Michel van Veen, werkzaam via uitzendbureau DusDoen, aangesloten bij de NBBU, als eerste een Perspectiefverklaring ontvangen die is opgesteld door All About Flex, Extern Perspectief Taxateur. Carla Muters, lid Raad van Bestuur NHG, overhandigde op feestelijke wijze de verklaring. Hiermee kan de uitzendkracht een eigen woning kopen als flexwerker.

Belangrijke voorwaarde bij de aanvraag van de Perspectiefverklaring via een externe partij is dat de uitzendkracht tenminste 52 weken beoordeelbare werkervaring heeft. Hij of zij wordt beoordeeld op toekomstige inzetbaarheid op basis van de gegevens uit zijn of haar dossier, een gesprek met de consulent en de score van een arbeidsmarktscan. Dit leidt tot een evenwichtige beoordeling of er de komende jaren sprake is van een bestendig inkomen.

Samen met een werkgeversverklaring kan de uitzendkracht vervolgens aankloppen bij een van de vele aangesloten geldverstrekkers. Het gaat om ABN AMRO, Aegon, Allianz, Argenta, BLG Wonen, Delta Lloyd, Florius, Hypotrust Hypotheken, ING, Nationale Nederlanden, NIBC Direct, Obvion, Rabobank, Reaal, Regiobank, Robuust, SNS, Triodos Bank en Vista Hypotheken.

Dit is een initatief van de NBBU, met gebruik van de Arbeidsmarktscan van Arbeidsmarktkansen.nl. 

Meer informatie over de perspectiefverklaring kunt u lezen op www.perspectiefverklaring.nl

  Onze klanten & partners  

Meer weten?

Meer weten?

Dit veld is verpicht
Dit veld is verpicht
U dient een geldig e-mailadres in te vullen
Dit veld is verpicht
Dit veld is verpicht
Dit veld is verpicht
Dit veld is verpicht