Ben Rogmans
Over de auteur

 

Ben Rogmans (Kerkrade, 1956) werkt sinds 2014 voor arbeidsmarktkansen.nl. In het verleden was hij journalist. Hij werkte als verslaggever voor het Haarlems Dagblad, de Graafschapbode, de Arnhemse Courant, de GPD en de Volkskrant. Hij was hoofdredacteur van Intermediair, BN/DeStem en Dagblad De Pers. Hij was directeur-uitgever bij Intermediair, Carp*, Wegener MultiMedia, Wegener Dagbladen en Dagblad De Pers. In 2007 is hij verkozen tot Journalist van het Jaar.  

In 2002 was hij medeoprichter van Krasnaja Shapka, een uitgeverij van toeristengidsen in St. Petersburg en Moskou, in 2003 richtte hij met o.a. Geert-Jan Waasdorp en Maximum arbeidsmarktonderzoeker Intelligence Group op. 

Begin jaren negentig schreef hij vanuit zijn functie als docent aan de School voor de Journalistiek mee aan het Basisboek Journalistiek. In diezelfde periode publiceerde hij Hans van Mierlo, een bon-vivant in de politiek

Met journalist en wielrenner Thijs Zonneveld startte hij in 2011 de stichting Die Berg Komt Er! Sinds 2012 is hij voorzitter van de Stichting Vrienden van het PersMuseum. Hij heeft lezingen en colleges gegeven op de universiteiten en hogescholen van Utrecht, Rotterdam, Maastricht, Nyenrode, Amsterdam, Groningen en Enschede.